Beweegplezier

KiWi vindt het belangrijk dat kinderen bewegen.

Bij KiWi wordt elke dag bewogen, zowel binnen als buiten. Dit bewegen gaat spelenderwijs. Ook gaat KiWi elke dag met de kinderen naar buiten. Daarnaast wil KiWi bewust extra aandacht geven aan beweegplezier.

De grootste motorische ontwikkeling vindt plaats tussen de 2 en 6 jaar. Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Wat houdt onze 12 weekse gezond beweegplezier programma voor kinderen van 3 jaar in?
Van vangen tot, gooien, rollen, springen, klimmen en klauteren,  balanceren en bewegingsactiviteiten op muziek, zijn de 6 essentiële vaardigheden van een kind van 3 jaar die ze bij ons  in een leuke en enthousiaste omgeving leren. We bouwen in dit programma aan zelfvertrouwen en ontwikkelen motorische en sociale vaardigheden als luisteren, koers bepalen en omgaan met groepsgenootjes. Het kind maakt langere zinnen en praat duidelijker door de sociale vaardigheden wat wij van ze vragen door middel van samen gezond bewegen en samenwerken. De lessen zitten boordevol met motorische en sociale  activiteiten en variatie zodat de kinderen steeds gemotiveerd bij de les blijven. 

Voor wie?
Voor alle kinderen die al bij KiWi zijn tussen 3 en 4 jaar.

Hoe werkt het?

  • Eenmaal per week wordt beweegplezier gegeven.
  • Beweegplezier duurt ongeveer 30 minuten.
  • Er wordt bewogen in makkelijk zittende kleding en op blote voeten (eventueel kunt u gymschoentjes meegeven).
  • De eerste weken beginnen we met, rollen, balanceren en springen.

  Alle voordelen op een rij:

  • Uw kind leert bewegen met plezier (motorische ontwikkeling).
  • Uw kind leert samen met andere kinderen te bewegen (sociale ontwikkeling).
  • Uw kind leert zelfredzaamheid en zelfregulering (mentale ontwikkeling).
  • Uw kind krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Uw kind leert dat bewegen goed en gezond is.
  • Goede doorstroom van beweegplezier naar de sport en spel BSO De Wombats.

Het laatste nieuws

De Kuifpinguins hadden vanmorgen een picknick tijdens het fruit eten.
 
    Lees het hele bericht
Ben je nog op zoek naar een stageplaats waar je je met veel plezier en vertrouwen kunt ontwikkelen, neem dan contact met KiWi op. https://www.kinderopvangwinschoten.nl/organisatie/stage/
 
    Lees het hele bericht
Hoeraaa! 🎉 BSO de Struisvogels heeft haar 1e verjaardag gevierd. Vorig jaar is de BSO van start gegaan in het schoolgebouw van OBS Jaarfke te Scheemda. De BSO opvang is daar voorlopig gevestigd totdat we gaan verhuizen naar de nieuwe brede school in Scheemda. De kinderen hebben de verjaardag gevierd in de huishoek met de struisvogels knuffels en de kinderen hebben een leuke en lekkere traktatie gekregen.
 
    Lees het hele bericht

Een greep uit onze foto's

Wilt u nog meer foto's zien? Klik hier