Babygroepen

Binnen KiWi zijn twee babygroepen waarin uw baby geplaatst kan worden:

  • De Kangoeroes (0 - 12 maanden)
  • De Koala's (0 - 12 maanden)

Vanaf augustus 2020:

  • Babygroep (0 - ± 24 maanden) in het nieuwe kindcentrum in Scheemda.

KiWi vindt de babyfase van een mens zo specifiek, dat zij vanaf haar ontstaan werkt met aparte babygroepen. In de eerste 12 maanden ontwikkelt een kind zoveel vaardigheden. Alleen al op motorisch gebied: van liggen tot draaien tot zitten, van kruipen tot staan en uiteindelijk tot lopen. Zo ook op de andere ontwikkelingsgebieden. Daarnaast speelt de hechting een belangrijke rol. KiWi werkt dan ook in de babygroep met pedagogisch medewerkers, die specifiek op baby’s gerichte bijscholing en ruime ervaring hebben. Het is prachtig om te zien hoe respectvol en aandachtig de pedagogisch medewerkers de kinderen volgen en verzorgen en vooral hoe positief de kinderen hierop reageren.

KiWi vindt rust, regelmaat en veiligheid belangrijk voor baby's. De groepsleiding maakt in overleg met de ouders een dagindeling voor de baby met betrekking tot eet-, drink- en slaaptijden. Wanneer u als moeder in het kinderdagverblijf borstvoeding wilt geven, biedt KiWi hiertoe ruimschoots de gelegenheid.Naast de verzorging spelen de pedagogische medewerkers met de kinderen. Zij babbelen met de kinderen, zingen liedjes, kijken boekjes en de eerste knutsels ontstaan.

Volgens de visie van Emmi Pikler ontwikkelt het kind zich het beste, wanneer het de ruimte krijgt om veel zelf te doen in zijn eigen tempo. De babygroepen hebben een grote afgeschermde ruimte voor de jonge baby’s. De baby’s liggen op stevige matten en kleden en er ligt speelgoed dat het onderzoeksgedrag stimuleert. De baby’s worden weinig tot niet in stoeltjes gelegd wanneer ze er nog niet aan toe zijn. De groepsleiding besteedt veel actieve aandacht aan de communicatie met baby’s tijdens de verzorgingsmomenten. Ze benoemt dingen die ze doet, ze kijkt het kind aan en reageert sensitief op zijn reacties en gebabbel. Na deze exclusieve aandacht voelt de baby zich gezien en tevreden en kan zich daarna meestal goed zelf bezig houden. De groepsleiding grijpt niet onnodig in bij activiteiten van het kind, ze stimuleert hen wel tot uitbreiding van het spel. De inrichting van de groepsruimtes van de baby’s zijn aangepast op basis van de uitgangspunten van Pikler.

Buiten
De babytuin ligt grenzend aan de babygroepen. Het tuintje bestaat voor een groot deel uit gras en een zandbak. De kleintjes kunnen er lekker op een deken liggen; ze kunnen er kruipen, lopen en met zand en water spelen. Een deel is bestraat, hierop kunnen de kinderwagens staan en kunnen wat oudere baby’s op een loopfietsje rijden. Het tuintje heeft zowel zon- als schaduwplekken door de omringende bomen. Uw baby kan buiten slapen in een van onze babyhuisjes. De oudste kinderen van de babygroepen kunnen genieten van een kleurrijke glijbaan.

Het laatste nieuws

De Kuifpinguins hadden vanmorgen een picknick tijdens het fruit eten.
 
    Lees het hele bericht
Ben je nog op zoek naar een stageplaats waar je je met veel plezier en vertrouwen kunt ontwikkelen, neem dan contact met KiWi op. https://www.kinderopvangwinschoten.nl/organisatie/stage/
 
    Lees het hele bericht
Hoeraaa! 🎉 BSO de Struisvogels heeft haar 1e verjaardag gevierd. Vorig jaar is de BSO van start gegaan in het schoolgebouw van OBS Jaarfke te Scheemda. De BSO opvang is daar voorlopig gevestigd totdat we gaan verhuizen naar de nieuwe brede school in Scheemda. De kinderen hebben de verjaardag gevierd in de huishoek met de struisvogels knuffels en de kinderen hebben een leuke en lekkere traktatie gekregen.
 
    Lees het hele bericht

Een greep uit onze foto's

Wilt u nog meer foto's zien? Klik hier