Nieuw!: bekijk ons YouTube kanaal voor de leukste filmpjes

Bekijk direct!

Eten en drinken

KiWi vindt een gezonde leefstijl vanaf 0 jaar tot en met 12 jaar belangrijk. Naast bewegen, zorg voor je eigen lichaam en een gezonde omgeving, is ook gezonde voeding heel belangrijk. Alle groepen krijgen gezond drinken, fruit, groente en een gezonde lunch.

KiWi hanteert de adviezen van de schijf van vijf van het voedingscentrum in combinatie met zeven eigen uitgangspunten bij gezonde voeding: 

  1. KiWi bepaalt wat en wanneer het kind eet, het kind bepaalt hoeveel hij eet.
  2. KiWi heeft vaste eet- en drinkmomenten: 9.30 uur, 11.30 uur, 14.30 uur en 16.30 uur.
  3. Het eten gebeurt gezellig aan tafel en van bordjes, eten is een activiteit.
  4. De omgeving is prikkelarm tijdens het eten en drinken.
  5. De medewerkers geven het goede voorbeeld door zelf gezond te eten en te drinken.
  6. Bij KiWi is eten geen troost of beloning.
  7. De medewerkers maken gezond eten en drinken bespreekbaar met ouders en elkaar.

Het voedingsbeleidsplan vindt u hieronder.

 


Voedingsbeleid KiWi

 

Het laatste nieuws

Woensdag 9 juni hadden we internationale buitenspeeldag! En wat hebben we kunnen genieten van het mooie weer. Maar niet alleen van het weer, ook van het verven met water. Het leek wel toveren, het water verdween in de zon. Ook het stoepkrijten met de reuzekrijten viel erg in de smaak. Kortom, echte Picasso’s bij KiWi kinderopvang de Springbuidelmuisjes en Stokstaartjes in Scheemda.
 
    Lees het hele bericht
Wist u dat: - Kinderdagopvang De Boomkruipers nu een maand open is? - KDV De Boomkruipers onderdeel is van Kindcentrum Beukenlaan in Winschoten? - De Boomkruipers een supergezellige groep is voor 0-4 jarigen? - Het vaste team bestaat uit toppers Michelle, Hauke en Wendy? - Zij heel graag nog meer kindjes verwelkomen om te komen spelen en ontwikkelen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Klantadvies van KiWi: 0597-431844 of via het contactformulier op onze website www.kinderopvangkiwi.nl 😃
 
    Lees het hele bericht

Een greep uit onze foto's

Wilt u nog meer foto's zien? Klik hier