Nieuw!: bekijk ons YouTube kanaal voor de leukste filmpjes

Bekijk direct!

Nieuws

Nieuws over de herfstvakantie op BSO Ratjetoe in Ter Apel. De zomervakantie is voorbij, iedereen zit weer in het ritme van werk en school en wij zijn alweer bezig met het voorbereiden van de herfstvakantie. Veel ouders zowel van kinderen die bij ons naar de BSO gaan, als ouders van kinderen van buitenaf benaderen ons over het opgeven van hun kind(eren) voor Huttendorp 2020. Helaas slecht nieuws….. Door de situatie omtrent corona, hebben wij besloten dit jaar Huttendorp voorbij te laten gaan. Daar wij geen kinderen van buitenaf toelaten op dit moment op de BSO en dit evenement te groot is wat voorbereidingen betreft om alleen voor de BSO kinderen door te laten gaan. We snappen dat dit voor heel veel kinderen en natuurlijk ouders een grote teleurstelling is. Ook voor ons is het raar om het dit jaar niet op te pakken. We hopen dan ook dat we volgend jaar Huttendorp wel door kunnen laten gaan. Voor de kinderen die dit jaar wel vakantie-opvang hebben op BSO Ratjetoe: “Niet getreurd!!!”. We hebben voor deze kinderen namelijk een heel leuk alternatief, waarbij een aantal elementen van Huttendorp wel terugkomen. We zijn deze vakantie ook buiten op het grote veld te vinden, waarbij we op “Expeditie Ratjetoe” gaan. Wat er verder op het programma staat houden we nog geheim. Hou Facebook in de gaten, want we lichten af en toe een puntje van de sluier op.
 
Lees het hele bericht
 
De plek voor uw peuter in Ter Apelkanaal... ontdekken, ontwikkelen, ervaren, heel veel speelplezier, zowel binnen als buiten. Met de zomerse temperaturen "modder feest" bij peuterspeelgroep "de Takjes"!
 
Lees het hele bericht
 
De kop is eraf, de zomervakantie is al weer even voorbij en iedereen zit weer lekker in het ritme van school, bso en werk. Op BSO Ratjetoe gaat ook alles z’n gangetje en hebben we weer heerlijke dagen gehad met de kinderen. Leuke activiteiten en daardoor enthousiaste kinderen en pedagogisch medewerkers en ouders. Zo hebben we de verjaardag gevierd van een collega met een spontaan feestje. We hadden een drietal spellen, stoelendans, ezeltje prik en een behendigheidsspelletje met rietjes en papiertjes. Het was een erg feestelijke dag. Een activiteit waar de kinderen zich altijd heerlijk in kunnen verliezen is het maken van slime. Heerlijk hoe al die handen lekker met de “smurrie” spelen. Voor de rest hebben we nagels gelakt, veel buiten gespeeld en hele speciale koekjes gemaakt. Kortom, we zitten er weer helemaal in met z’n allen!
 
Lees het hele bericht
 
Gitaar spelen bij de Pelikanen.
 
Lees het hele bericht
 
BSO de Tuimelaars🐬 is vorige week geopend met confetti! Wij hebben een hele gezellige eerste week gehad bij BSO de Tuimelaars. De BSO is helemaal goedgekeurd door de kinderen! Ze hebben zich goed vermaakt!🐬
 
Lees het hele bericht
 
Deze week is bso de Tuimelaars geopend bij obs de Tweemaster. Een mooie speel en relax ruimte. Er zijn nog een aantal plekken vrij...
 
Lees het hele bericht
 
Na een grote verbouwing is het honk van BSO de Lepelaars bijna klaar. Deze BSO zit in het kindcentrum De Kleine Dollard en ook kinderen van de Vossenburcht zijn welkom. Er zijn nog speelplekken vrij.
 
Lees het hele bericht
 
Een bijzondere dag voor Kiwi. Twee peuterspeelgroepen in Wedde en Blijham zijn naar de openbare school verhuisd. In Winschoten twee nieuwe BSO's de Lepelaars en de Tuimelaars. En een spiksplinter nieuwe locatie in Scheemda, kindcentrum de Zwerm. Daar zijn drie groepen te vinden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Overal blije collega' s en spelende kinderen. Bedankt voor het harde werken dat alle groepen op tijd tip en top waren voor alle kinderen.
 
Lees het hele bericht
 
Kom je ook spelen op een van de peuterspeelgroepen in Westerwolde?
 
Lees het hele bericht
 
Afgelopen week waren we met het vliegtuig naar China gevlogen! We hebben chinees porselein gemaakt, de kinderen hebben leren eten met stokjes! En omdat het zo lekker weer is, hebben we Chinese waaiers gemaakt voor een lekkere verkoeling. Deze week vliegen we naar Hawaiii! Het land van de rokjes en mooie dansen!
 
Lees het hele bericht
 
De paspoorten krijgen er weer een stempel bij, ook wordt er weer een vliegticket aan toegevoegd. Waar ons vliegtuig dit keer heen vliegt? We vliegen van Las Vegas naar het mooie warme Afrika! Daar hebben we in knutselwerkjes de "big five" voorbij zien komen, hebben we prachtige zandtekeningen, masaï hutjes en kettingen gemaakt en zelfs onze eigen serengeti gecreëerd! Alsof dat nog niet genoeg was, hebben we nog heerlijk Afrikaans gegeten. De meeste kinderen (en alle leidsters) hebben heerlijk gesmuld van couscous met Afrikaanse kipspiesjes. En op de liedjes "Waka waka" en "Hakuna matata" hebben we heerlijk gedanst. Tja en nu zit week 3 er alweer op en zitten we in week 4 van de schoolvakantie. Ook dit keer was het een lange zit in het vliegtuig. Waar we zitten?.... Nou, het eerste wat de bewoners daar tegen ons zeiden toen we voet aan vaste bodem zetten, was "G'day mate!".... 😏✈🇦🇺
 
Lees het hele bericht
 
Het verhaal van de Pandaberen die een sprinkhaan vonden en nog een heleboel andere beestjes 🕷 wat is buitenspelen toch fijn.
 
Lees het hele bericht
 
De eerste week van de vakantie op Ibiza was geweldig! Daarna ging onze reis door naar…… LAS VEGAS!!!! Wederom werd pas tijdens het fruit eten duidelijk waar we heen gingen, toen we de envelop met de vliegtickets opengemaakt hadden. We hebben een week “vertoefd” op de beste plek van de glitter en glamour en spelletjes. Het was een week waarin we geknutseld hebben, onder andere auto’s voor in de drive-inn, en ook uiteraard spelletjes gedaan hebben en af en toe lekkere dingen gemaakt hebben. Ook is er veel geschminkt, want ook dat is iets wat bij de wereld van Las Vegas hoort. Het was gezellig, gemoedelijk en we hebben veel plezier gehad. En in week 3 gaan we naar?....... Eind van de week ons verhaal op de nieuwe bestemming van onze wereldreis!
 
Lees het hele bericht
 
Gisteren zijn de dreumesen voor het eerst weer op uitstapje geweest. Gezellig in de kar naar de schaapjes!
 
Lees het hele bericht
 
Ennnnnn…. De eerste week vakantie zit er alweer op! Wat hebben we genoten tijdens onze eerste trip van de wereldreis. Ibiza was in 1 woord: GEWELDIG! De kinderen van BSO Ratjetoe hebben allemaal leuke hippie dingen geknutseld, zoals een leuke tuinhanger en geverfde stenen. Ze hebben een douanespel gedaan, ook het limbo dansen ontbrak niet en natuurlijk af en toe lekker eten, waaronder pizza’s en pannenkoeken! Heerlijk! De week is omgevlogen! Vanmorgen gingen we weer met z’n allen verder met onze reis; de kinderen konden weer een nieuwe vliegticket aan hun paspoort toevoegen. Dit keer duurde de vlucht wat langer. Waar we deze week zitten? We zitten in de stad van de glitter and glamour, oftewel: Yeaaahhhh, we zitten in Las Vegas!!!! Uiteraard volgen de foto’s nog.
 
Lees het hele bericht
 
Na twee jaar hard werken heeft Esmee haar diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker behaald. Daar zijn Esmee en KiWi supertrots op. Gefeliciteerd!
 
Lees het hele bericht
 
De 🐼 en 🦍 gingen klimmen, klauteren, schatten zoeken, eigen fiets en skelter mee naar het skatepark en naar het bos 🌳 #vakantiebijdebso
 
Lees het hele bericht
 
Hallo allemaal! Wij hebben vandaag een super leuke middag gehad bij BSO de Tuimelaars in kindcentrum de tweemaster🐬. We hebben op deze laatste dag voor de vakantie een leuk proefje gedaan waar de kinderen zeer van onder de indruk waren. Wij zien alle kinderen van BSO de Tuimelaars graag na de zomervakantie weer!! Fijne vakantie! 🌞🌞
 
Lees het hele bericht
 
De fusie is een feit tussen Kinderopvang Rzijn en Kinderopvang KiWi. We gaan er een mooi samenzijn van maken. https://hetstreekblad.nl/artikel/1111501/kiwi-en-rzijn-fuseren-tot-een-sterke-organisatie-voor-kinderopvang.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
 
Lees het hele bericht