Nieuw!: bekijk ons YouTube kanaal voor de leukste filmpjes

Bekijk direct!

Nieuws

Deze week hebben wij op de Bengels in Ter Apel aandacht besteed aan Pasen. We hebben eieren gezocht en op verschillende dagen een paaslunch gehad. We hebben woensdag zelfs buiten kunnen genieten van de paaslunch. De kinderen hebben mooie knutselwerkjes gemaakt bij het thema Pasen. Wij wensen jullie allen, een fijn paasweekend toe!
 
Lees het hele bericht
 
De Rakkers van Kindercentrum Kiekeboe Ter Apel hebben de nieuwe buitenspeelpakken uitvoerig getest😀. We kunnen er mee klimmen, in de zandbakspelen, schommelen en zelfs ermee in de regen. Ze zijn unaniem door de Rakkers goedgekeurd. Op naar vele uren buitenspeelplezier🍃
 
Lees het hele bericht
 
Eieren zoeken met de kinderen van: de Zeesterren en de Dolfijnen@ locatie MFA 't Aambeeld Vlagtwedde
 
Lees het hele bericht
 
We hebben bij BSO De Flamingo's (Finsterwolde) van alles geknutseld voor Pasen. Ook hebben we eieren verstopt en gezocht op het plein. Soms waren ze zo goed verstopt dat zelfs de verstoppers het niet meer wisten waar de eieren lagen. We wensen jullie allemaal hele fijne paasdagen! 🦩🦩
 
Lees het hele bericht
 
Bij BSO de Tuimelaars in Winschoten (Kindcentrum De Tweemaster) zijn we vorige week al met het thema groei en bloei begonnen! We hebben tomaten en basilicum gezaaid in een kratje🍅.Tot onze grote verbazing waren er vandaag al groene blaadjes te zien!🌱Ook hebben we een thema tafel ingericht met de kinderen en zijn we lekker veel buiten aan het genieten van het lekkere zonnetje☀️ Wij wensen jullie een hele fijne week en een heerlijk paasweekend🐰🐣🌸🌼 Groetjes bso de Tuimelaars🐬
 
Lees het hele bericht
 
Peuterspeelgroep de Takjes van kinderopvang Kiwi staat voor: spelen, ontdekken, ontwikkelen op een prachtige, groene locatie samen onder één dak met de openbare basisschool’ de Klimop’ in Ter Apelkanaal. De kleinschalige peuterspeelgroep voor 2 tot 4 jarigen heeft een doorgaande leerlijn en samenwerking met de Klimop. Het al spelenderwijs leren ,ontwikkelen en ervaren door middel van activiteiten, zoals knutselen, vrij spel, zingen, muziek, zintuiglijke activiteiten en vooral lekker bewegen, zowel buiten als binnen, met o.a. kinder yoga 🧘‍♀️ 🙏, met mooie aangepaste yoga muziek!! Zooo leuk 😁!!
 
Lees het hele bericht
 
Avontuur beleef je buiten! Dat weten de kinderen van BSO De Bosuilen 🦉🦉(@Kindcentrum De Driesprong in Vriescheloo)als geen ander. Nu de oogst van het mais en de suikerbieten al een verre tijd achter ons ligt, hebben nieuwe bewoners het land van de boer in gebruik genomen. De kinderen hebben kennisgemaakt met twee reeën families. Een jong gezin bestaande uit drie reeën en een groot gezin die vijf koppen telt. Een prachtig gezicht om vanuit de slootwal naar te kijken! Misschien de volgende keer toch een verrekijker mee op pad?
 
Lees het hele bericht
 
Storm, wind of regen... dit houdt de peuters van KDV De Stokstaartjes niet tegen om lekker veel buiten te spelen!
 
Lees het hele bericht
 
We hebben nu in maart dialect moand. We lezen voor in het Gronings (Sikko) en we gaan nog Groninger lekkernijen proeven. Oudewijvenkoek en Groningerkoek, Groninger metworst, maus en poffert.
 
Lees het hele bericht
 
Nog even een terugblik: BSO De Lepelaars in Winschoten hebben de voorjaarsvakantie met veel gezelligheid afgesloten. We hebben koekjes gebakken en bananen milkshake gedronken. Dat was smullen! Ook hebben we disco gehad in het lokaal en hebben we de laatste zonnestralen nog even mee gepakt. Wat een heerlijke dag.
 
Lees het hele bericht
 
Een terugblik van de voorjaarsvakantie in de noodopvang bij BSO De Struisvogels in Scheemda: De kinderen hebben mooie eieren geverfd. En natuurlijk heerlijk buiten gespeeld met het mooie weer. De voorjaarskriebels beginnen te komen 🐣🌞!
 
Lees het hele bericht
 
Voorjaarsvakantie voor de noodopvang van BSO Ratjetoe in Ter Apel. Dat betekent een leuk gezellig programma voor de kinderen. Als thema hebben we "Ratjetoe gaat oud-Hollands!". We hebben de hele week door leuke knustels, stampotgerechten, lekkere baksels en oud-Hollandse spelletjes. Vandaag hebben de kinderen een papieren klompje gepimpt en hebben we buiten heerlijk gesjoeld, koek gehakt en blokken gegooid. We zijn dan niet met veel kinderen, maar ooohhh we hebben feest voor een grote groep! 🧡🇳🇱🧡🥳🧡🇳🇱🧡
 
Lees het hele bericht
 
De peuters van PSG 't Hummelhoeske in Vlagtwedde gaan verhuizen naar een nieuw lokaal. Gisteren en vandaag gingen ze als echte bouwers aan de slag en hebben ze meegeholpen om hun speelgoed te verhuizen.
 
Lees het hele bericht
 
Anders dan andere jaren in Ter Apel.....zo ook voor BSO Ratjetoe. Maar omdat wij van een positieve boost houden , hebben wij met de kinderen van de noodopvang BSO Ratjetoe er toch wat moois van kunnen brouwen. Wij willen meedingen in de huis- en tuinwedstrijd van de Kloosterwiekers!. Het begin van een mooi winters carnavalsweekend! Kloosterwiekers Alaaf!!!! 🥳🥳🎉🎉🎉🎉🎊🎊🎊🎊🎊🥳🥳🥳
 
Lees het hele bericht
 
PSG De Speeldoos, Ter Apel. De kinderen komen weer spelen en het weer is geweldig ❄☃️🌨 Binnen thema kleding 👖👕🧤🧣🎒🩴🧦 kunnen we al onze creativiteit kwijt. Volop genieten. 😀
 
Lees het hele bericht
 
Winterpret op KDV Kiekeboe Ter Apel met de Rakkers 🌨🌨. Zelf ontdekken wat sneeuw is, waarom is het zo koud? Ik wil geen handschoenen aan juf. Dat is goed. Juf, Ik heb koude handen, mag ik mijn handschoenen aan? 😀 , zelf ervaren, dat is het uitgangspunt van Reggio.
 
Lees het hele bericht
 
De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang, ook op de noodopvang @ Kindcentrum De Zwerm! Coco kan het en wij ook. Met veel plezier luisteren we naar het verhaal en bekijken we de mooie platen in het vertelkastje. We hebben Coco vogeltjes geknutseld en spelen het verhaal mee met onze Coco vingerpoppetjes. Plezier gegarandeerd!
 
Lees het hele bericht
 
Wat een leuke verrassing vanmorgen, het sneeuwt!!🌨 De peuters van KDV Kiekeboe de Rakkers en de Bengels hebben heerlijk buiten gespeeld met de slee, fietsjes en sneeuwballen gegooid. Ook hebben ze ontdekt dat sneeuw koud, glad, plakt en smelt.
 
Lees het hele bericht
 
Het sneeuwt ❄️☃️
 
Lees het hele bericht
 
🐬Bij BSO De Tuimelaars op Kindcentrum De Tweemaster in Winschoten gingen de kinderen op zoek naar Coco, in het kader van de #nationalevoorleesdagen. Ze leerde vliegen, maar dat viel niet mee! Het prentenboek 'Coco kan het! is een aanrader, verkozen tot het Prentenboek van 2021: Een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt.
 
Lees het hele bericht